Totul despre Chakra Sacrala

heading_title

TOTUL DESPRE CHAKRA PLEXULUI SACRAL

 

Chakra plexului sacral este situată chiar deasupra chakrei rădăcină. este cea de-a două chakra și este strâns legată de activitățile aparatului sexual și reproducător, dar si de emoții și de creativitate în general.

Chakra plexului sacral te ajută să te conectezi cu emoțiile tale, cu expresia ta creativă, cu sexualitatea ta și cu abundența, intr-o maniera sănătoasă. Meditațiile, tehnicile de folosire a cristalelor, aplicarea de uleiuri esențiale și posturile de yoga te vor ajuta să te conectezi cu această chakra și cu toate energiile (gânduri, emoții, tipare) pe care le păstrezi la acest nivel. Incă și mai important, ele te vor ajuta să inițiezi o conexiune cu vortexul energetic din interiorul tău, astfel încât să ai acces la înțelepciunea pe care o conține aceasta.

 

 Ce se întâmplă atunci când chakra plexului sacral nu este echilibrată

 

 Într-un astfel de caz, persoana are dificultăți în a-și exprima sentimentele (sau este complet disociată de acestea), este incapabilă să experimenteze starea de plăcere și are în interiorul ei foarte multă mânie neprocesată. Ea își simte creativitatea sufocată și este plină de resentimente din cauză că nu își poate transpune în fapt ideile în această lume fizică. De asemenea, este posibil să aibă probleme relaționale (deopotrivă platonice și romantice), probleme ale aparatului reproducător ori să se simtă instabilă sau nesănătoasă în ceea ce privește sexualitatea ei. La toate acestea se adaugă și sentimentele de rușine. Foarte mulți oameni din această categorie au probleme cu banii și cu abundența, fie punand un accent prea mare pe obținerea de bunuri materiale, fie neavând deloc astfel de bunuri și fiind incapabil să se bucure de abundență. 

 

Ce se întâmplă atunci când geografic plexului sacral este echilibrată

În acest caz, persoana este la unison cu expresivitatea sa creativă, se bucură plenar de plăcere, este capabilă să își împărtășească (și să își exprime) sentimentele într-o manieră sănătoasă, își creează și își menține relații sănătoase. Unii oameni din această categorie își trezesc clar-simtirea (capacitatea de a recepta informații intuitive prin intermediul simțirii). În plus, ei au o relație sănătoasă cu banii și știu să cultive cu ușurință abundența în viața lor, într-o manieră echilibrata.

 

NUME SANSCRIT

Svadisthana

ALT NUME

A doua chakra, chakra sacrală, chakra pelviană, chakra ombilicului 

LOCATIE

 La 5 cm sub ombilic

CULOARE

 Portocaliu

ELEMENT

Apa

AFIRMATIE

“Eu simt”

GLANDE

Ovare, testicule 

 

PARTI FIZICE ALE CORPULUI

Pântec,  organe genitale, vertebre lombare, pelvis, apendice, vezică urinară, zona șoldurilor,  rinichi

 

LECTIE DE VIATA

Aceea de a-ti folosi emoțiile pentru a te conecta cu ceilalți oameni, fără a-ți pierde identitatea de sine, și de a-ti exprima liber creativitatea și sexualitatea, intr-o manieră sănătoasă din punct de vedere emoțional

 

DISFUNCTII FIZICE

Dureri lombare cronice, sciatică, probleme ginecologice, dureri la nivel pelvian, impotență, frigiditate, probleme uterine, ale vezicii urinare sau ale rinichilor

 

PROBLEME MENTALE/EMOTIONALE

Probleme asociate cu vinovăția și cu auto-acuzarea, cu banii, puterea și controlul, creativitatea, etica, onoarea în cadrul relațiilor

 

CAUZELE POSIBILE ALE BLOCAJELOR ENERGETICE

Abuzul și traumele sexuale, violul, problemele legate de identitatea sexuală

 

Cristale pentru Chakra Sacrala: Carneol, Piatra Soarelui, Calcit Portocaliu, Selenit Portocaliu, Cuart Portocaliu, Aventurin Portocaliu sau orice piatra semi-pretioasa portocalie.

Uleiuri esențiale pentru chakra sacrală: Portocală, Bergamotă,  Neroli, Santal,  Ylang Ylang, Cardamon, Patchouli, Măghiran.

 

HRANA

Fructe:  portocale roșii, caise, pepene galben, mandarine, mango, nectarine, portocale papaya, fructul pasiunii, piersici, kaki, curmale

Legume: morcov, ardei gras portocaliu, dovleac, cartof dulce, ignama

Produse animale: somon

 

Meditațiile

 

Iată o meditație ușoară (un exercițiu de vizualizare simplu), dar care este foarte eficient pentru conectarea cu chakra plexului sacral:

 

Așează-te intr-o poziție confortabilă ( șezut sau culcat) si inspiră adânc de trei ori. Ori de câte ori inspiri, Imaginează-ți că energia respirației îți dinamizează zona situată la cinci cm sub ombilic. Atunci când expiri, eliberează energiile nocive și blocajele din această zonă. Poate fi vorba despre diferite temeri, dureri sau chiar așteptări referitoare la ceea ce ar trebui să simți în timpul acestei meditații. ținerea mâinilor deasupra inimii atunci când meditezi te ajută să te conectezi rapid cu chakra respectivă, alternativ îți poți așeza o mână deasupra chakrei inimii și cealaltă deasupra chakra plexului solar.

Activează conexiunea cu această chakra ciocănind ușor cu vârful degetelor zona situată la 5 cm sub ombilic,  ori prin masarea blândă a zonei cu 5 mișcări circulare realizate cu ajutorul degetului arătător și al celui mijlociu.

Cu fiecare nouă respirație, continuă să îți direcționezi energia inspirată către chakra plexului sacral. Imaginează-ti o sferă de culoare portocalie în această zonă, care pulsează și devine din ce în ce mai mare. Persoanele care se identifică preponderent cu energia masculină trebuie să învârtească sfera energetică în sensul acelor de ceasornic, iar cele care se identifică preponderent cu energia feminină trebuie să învârtească sfera energetică în sens invers acelor de ceasornic. 

Pe măsură ce începi să te scufunzi din ce în ce mai adânc în starea de pace interioară, întreabă-ti chakra plexului sacral de ce anume are nevoie în acest moment. Continuă să respiri adânc de câteva ori, până când primești răspunsul de la aceasta. Acest răspuns poate lua forma cuvintelor, al anumitor sunete, imagini, culori, sentimente sau intuiții. In continuare, acționează tinând cont de răspunsul primit. Dacă nu primești niciun răspuns pe moment, nu îți face probleme! Acesta îți va parveni pe măsură ce îți vei continua practica.

Dacă nu ai primit niciun răspuns intuitiv (dintre cele enumerate mai sus), dar percepi totuși o vibrație sau o pulsație delicată în această zonă, poți fi convins ca te-ai conectat cu chakra ta a plexului sacral!

La sfârșitul meditației, respira adânc de 3 ori și direcționează această energie către tălpi, pentru a te ancora în energia pământului. In final, deschide ochii, fără să te grăbești.

Cristalele

 

Cristalele care rezonează cu chakra rădăcină sunt: Citrin, Ochi de Tigru, Calcit Galben, Apatit Auriu, Pirita sau orice piatra semi-pretioasa galbena.

 

Pentru a folosi cristalele asociate cu chakra plexului sacral, începe întotdeauna prin a le purifica de energiile celorlalți oameni care le-au folosit/atins înaintea ta. In continuare, stabileste-ti intenția referitoare la maniera în care doresti să le folosești. Cristalele pot fi purificate prin mai multe metode:


- cu ajutorul unui buchet aprins de salvie alba. In acest scop, aprinde vârful unui astfel de mănunchi până când începe să fumege, apoi suflă asupra lui pentru a stinge flacăra și ține cristalul în bătaia fumului timp de câteva secunde, stabilindu-ti intenția de a-l folosi pentru a te conecta cu chakra sacrala.

- lasă cristalul (sau cristalele, dacă sunt mai multe) peste noapte la lumina lunii, pentru a o absorbi.

- pune cristalul sub jetul de apă de la robinet, sau lasa-l intr-un  bol cu soluție salină. atunci când cureți cristalele cu apă, aminteste-ti că pietrele care au valoare redusă pe scala Mohs a durității sar putea dizolva sau deteriora în urmă contactului cu aceasta.


Dacă ti-ai curatat și ti-ai încarcat energetic cristalele, poți începe să lucrezi cu ele. Iată câteva metode:

 -       Aseaza-te intr-o poziție confortabilă, șezând sau culcat. Tine cristalul în mâna stângă (sau în cea dreaptă dacă ești stângaci), astfel încât să îi poți recepta energia. Observă această energie receptată de la cristal. O  poți percepe ca pe o pulsație, ca niște înțepături, o poți conștientiza pur și simplu. Cere cristalului să te ajute să te conectezi cu înțelepciunea chakrei tale sacrale. Deschide-ti mintea și inima astfel încât să poți recepta fluxul de imagini, culori, sunete, cuvinte, aminti, emoții sau alte impresii care pot apărea. Nu uita că lucrul cu cristalele necesită o anumită perioadă pentru a te obișnui cu ele. 

-       Alternativ, dacă stai așezat culcat, plaseaza-ti cristalul selectat deasupra zonei situate la 5 cm sub ombilic, espiră adânc și lent de trei ori. Acorda-ti permisiunea de a absorbi energia cristalului. La fel ca în cazul tehnicii precedente este posibil să percepi această energie sub forma unei pulsații in zona chakrei, similar unui puls delicat.

De asemenea poate percepe o energie statica in corp.


Uleiurile esentiale


-       Uleiurile esențiale care activează și dinamizează chakra sacrala sunt: Portocală, Bergamotă,  Neroli, Santal,  Ylang Ylang, Cardamon, Patchouli, Măghiran.

-       Începe prin a-ti aplica pe palme puțin ulei, frecandu-le apoi între ele. Această fricțiune conduce la eliberarea parfumului și a energiei uleului. Deschide palmele pentru a lăsa acest miros să se răspândească liber. Inspiră adânc parfumul. Plasează-ți palma deschisă deasupra zonei chakrei sacrale, lăsand energia uleiului să pătrundă în zonă. Alternativ plasează-ti ambele palme de-o parte și de alta a zonei chakrei sacrale.

-       Rostește o afirmație precum:

-       “Imi manifest acum intenția de a mă conecta cu chakra sacrala. Ma conectez acum cu emotiile mele, intr-o maniera sanatoasa, ma exprim intr-o maniera creative in aceasta lume si ma conectez cu usurinta cu placerea mea, precum si cu aspectele emotionale ale sexualitatii mele, intr-o maniera care ma sustine intotdeauna. Ma eliberez acum de orice teama legata de contactul cu emotiile si simtul meu subtil al perceptiei (clar-simtirea), astfel incat sa ma simt impacat in privinta emotiilor mele. As sa fie”

 

 

Alte recomandari:

 

Dansează - practică îndeosebi dansul din buric, dansurile la tine precum salsa și alte dansuri care pun în mișcare zona șoldurilor.

Practică rotirea cercului în jurul taliei (prin mișcări circulare ale șoldurilor)

Invață tantra, pentru a intra în contact cu sexualitatea ta pe un nivel mai conștient.

Tine un jurnal, scrie, pictează sau practică o altă expresie creatoare de sine care te poate ajuta să îți canalizezi emoțiile.

Invață să îți exprimi emoțiile intr-o manieră sănătoasă.

Include diferite jocuri și distracții în viața ta de zi cu zi, pentru a învăța cum poți experimenta mai ușor plăcerea și bucuria.

Repetă sunetul mantrei samanta a acestei chakre: “VAM”