Totul despre Chakra Radacina

heading_title

TOTUL DESPRE CHAKRA RADACINA

 

Prima dintre cele trei chakre fizice este chakra rădăcină, care este responsabila, in cea mai mare parte, pentru siguranta si securitatea pe care le simti.

 

Chakra rădăcină guvernează sentimentul de centrare/ancorare în energia pământului, de siguranță că nevoile de bază îți vor fi satisfăcute, și de conectare cu familia și cu conștiința tribală (asociată cu comunitatea) într-o manieră sănătoasă. Meditațiile, tehnicile de folosire a cristalelor, aplicarea de uleiuri esențiale și posturile de yoga te vor ajuta să te conectezi cu această chakra și cu toate energiile( gânduri, emoții, tipare) pe care le păstrezi la acest nivel. încă și mai important, ele te vor ajuta să inițiezi o conexiune cu vortexul energetic din interiorul tău, astfel încât să ai acces la înțelepciunea pe care o conține acesta.

 

 

Ce se întâmplă atunci când chakra rădăcină nu este echilibrata

 

Atunci când chakra rădăcină nu se află intr-o stare de armonie,  persoana este incapabilă să aibă încredere în Mama Natura. Mai mult decât atât, ea se simte deconectată de Mama Pamant, are probleme legate de convingerile sale tribale (identificarea ei în raport cu conștiința tribală sau de grup), răni sufletești legate de familie, nu se simte în siguranță în privința satisfacerii nevoilor sale de bază sau primordiale(cum ar fi hrana, adăpostul, hainele și iubirea), este motivată preponderent de teamă și se simte aproape constant în nesiguranță.

 

Ce se întâmplă atunci când chakra rădăcină este echilibrata

 

Atunci când chakra rădăcină este armonioasă, persoana se simte conectata intr-o maniera profunda cu Mama Natura, ferm ancorată în realitatea fizică, are încredere în legile naturale și nu este deranjată de suișurile și coborâșurile vieții. Ea intuiește că există o Putere care va avea întotdeauna grijă de ea și de nevoile sale esențiale, se simte conectată cu conștiința tribală (comunitatea)  și cu familia sa într-o manieră sănătoasă, și se simte în siguranță. 

 

NUME SANSCRIT

Muladhara

 

ALT NUME

Prima chakra, chakra bazale

 

LOCATIE

În zona perineului, între organele genitale și anus, la baza coloanei vertebrale

 

CULOARE

Rosie

 

ELEMENT

Pamant

 

AFIRMATIE

“Eu sunt”

 

GLANDE

Glandele suprarenale

 

PARTI FIZICE ALE CORPULUI

Corpul fizic în general, baza coloanei vertebrale, picioarele, oasele, laba piciorului, rectul, sistemul imunitar, intestinul gros, dinții

 

LECTIE DE VIATA

Aceea de a te simți în siguranță în ”planul fizic”, de a-ti manifesta nevoile de bază și de a-ti cultivă sexualitatea (fizică) intr-o manieră sănătoasă

 

DISFUNCTII FIZICE

Dureri cronice în zona lombară, sciatică, vene varicoase, tumori/cancer la nivel rectal, hemoroizi, constipație, artrită degenerativă, probleme ale genunchilor, boli asociate cu dezechilibrele la nivelul sistemului imunitar, probleme legate de greutatea corporală

 

PROBLEME MENTALE/EMOTIONALE

Probleme asociate cu siguranța și cu securitatea în cadrul familiei sau al comunității; cu capacitatea de a-ti asigura necesitățile vieții; cu capacitatea de a-ti susține punctul de vedere în fața altora.

 

CAUZELE POSIBILE ALE BLOCAJELOR ENERGETICE

 Teama de a fi în viață pe această planetă, vin vinovăție

 

Cristale pentru Chakra Radacina: – Turmalina Neagra, Onix, Obisdian Negru, Jasp Rosu, Hematit, Cuart Fumuriu, Granat, Shungit sau orice piatra semi-pretioasa neagra sau rosie.

Uleiuri esențiale pentru chakra rădăcină: – notele de bază, grele, uleiurile vâscoase, uleiurile obținute din rădăcina plantei sau din lemn (arbori cu rădăcini puternice):  Patchouli, Cedru, Tămâie, Opopanax, Santal, Benzoină, Vetiver, Nard, Ghimbir și Angelica. 

 

HRANA - Alimente roșii pentru hrănirea chakra rădăcină

Fructe:  mere roșii, portocale roșii, cireșe, merișor, nectarine, grepfruit roz, rodie, zmeură, coacăze roșii, prune, căpșune, pepene roșu

Legume:  sfeclă, ridichi, ardei gras roșu, varză roșie, ardei roșu iute, ceapă roșie, cartofi roșii

Produse animale: carne roșie( vită, bivol, bizon)

 

 

 Meditațiile

 

 Iată o meditație ușoară( un exercițiu de vizualizare simplu), dar care si-a dovedit eficacitatea în nenumărate ocazii, pentru conectarea cu cea care rădăcină:


Aseaza-te intr-o poziție confortabilă (șezând sau culcat) și inspiră adânc de 3 ori. Ori de câte ori inspiri, imaginează-ti că energia respirației îți diminuează întreaga zonă a perineului, organele genitale și anusul. Atunci când expiri, eliberează energiile nocive și blocajele din această zonă. Poate fi vorba despre diferite temeri, dureri sau chiar așteptări referitoare la ceea ce ar trebui să simți în timpul aceste meditații.

Cu fiecare noua respirație (inspirația și expirația trebuie să fie realizate pe nări), continuă să îți direcționezi energia inspirată către chakra rădăcină. Imaginează-ți o sferă de culoare roșie în această zonă, care pulsează și devine din ce în ce mai mare. Persoanele care se identifică preponderent cu energia masculină trebuie să învârtească sfera energetică în sensul acelor de ceasornic, iar cele care se identifică preponderent cu energia feminină trebuie să învârtească sfera energetică în sens invers acelor de ceasornic.

Pe măsură ce începi să te scufunzi din ce în ce mai adânc în starea de pace interioară, întreabă-ti chakra rădăcină de ce anume are nevoie în acest moment. Continuă să respiri adânc de câteva ori, până când primești răspunsul de la aceasta. Acest răspuns poate lua forma cuvintelor, al anumitor sunete, imagini, culori, sentimente sau intuiții. In continuare, acționează tinând cont de răspunsul primit. Dacă nu primești niciun răspuns pe moment, nu îți face probleme! Acesta îți va parveni pe măsură ce îți vei continua practica.

Dacă nu ai primit niciun răspuns intuitiv (dintre cele enumerate mai sus), dar percepi totuși o vibrație sau o pulsație delicată în această zonă, poți fi convins ca te-ai conectat cu chakra ta radacina!

La sfârșitul meditației, respira adânc de 3 ori și direcționează această energie către tălpi, pentru a te ancora în energia pământului. In final, deschide ochii, fără să te grăbești.

 

Cristalele

 

Cristalele care rezonează cu chakra rădăcină sunt: rubinul, granatul, turmalină neagră, hematitul, calcedonia, obsidianul, onixul, jasp roșu, magnetita, cuarțul fumuriu și agatul de foc.

Pentru a folosi cristalele asociate cu chakra rădăcină, începe întotdeauna prin a le purifica de energiile celorlalți oameni care le-au folosit/atins înaintea ta. In continuare, stabileste-ti intenția referitoare la maniera în care doresti să le folosești. Cristalele pot fi purificate prin mai multe metode:

- Cu ajutorul unui buchet aprins de salvie alba. In acest scop, aprinde vârful unui astfel de mănunchi până când începe să fumege, apoi suflă asupra lui pentru a stinge flacăra și ține cristalul în bătaia fumului timp de câteva secunde, stabilindu-ti intenția de a-l folosi pentru a te conecta cu chakra rădăcină.

Lasă cristalul (sau cristalele, dacă sunt mai multe) peste noapte la lumina lunii, pentru a o absorbi.

Pune cristalul sub jetul de apă de la robinet, sau lasa-l intr-un  bol cu soluție salină. atunci când cureți cristalele cu apă, aminteste-ti că pietrele care au valoare redusă pe scala Mohs a durității sar putea dizolva sau deteriora în urmă contactului cu aceasta.

Dacă ti-ai curatat și ti-ai încarcat energetic cristalele, poți începe să lucrezi cu ele. Iată câteva metode:


Aseaza-te intr-o poziție confortabilă, șezând sau culcat. Tine cristalul în mâna stângă (sau în cea dreaptă dacă ești stângaci), astfel încât să îi poți recepta energia. Observă această energie receptată de la cristal. O  poți percepe ca pe o pulsație, ca niște înțepături, o poți conștientiza pur și simplu. Cere cristalului să te ajute să te conectezi cu înțelepciunea chakrei tale rădăcină. Deschide-ti mintea și inima astfel încât să poți recepta fluxul de imagini, culori, sunete, cuvinte, aminti, emoții sau alte impresii care pot apărea. Nu uita că lucrul cu cristalele necesită o anumită perioadă pentru a te obișnui cu ele. 

Alternativ, dacă stai așezat culcat, plaseaza-ti cristalul selectat deasupra osului pubian. Respiră adânc și lent de trei ori. Acorda-ti permisiunea de a absorbi energia cristalului. La fel ca în cazul tehnicii precedente este posibil să percepi această energie sub forma unei pulsații in zona perineului, similar unui puls delicat. De asemenea poate percepe o energie statică ce călătorește dintre șolduri către tălpile picioarelor.

 

Uleiurile esentiale

 

Uleiurile esențiale care activează și dinamizează chakra rădăcină sunt: Patchouli, Cedru, Tămâie, Opopanax, Santal, Benzoină, Vetiver, Nard, Ghimbir și Angelica. 

Începe prin a-ti aplica pe palme puțin ulei, frecandu-le apoi între ele. Această fricțiune conduce la eliberarea parfumului și a energiei uleului. Deschide palmele pentru a lăsa acest miros să se răspândească liber. Inspiră adânc parfumul. Plasează-ți palma deschisă deasupra osului pubian, lăsand energia uleiului să pătrundă în zonă. Alternativ plasează-ti ambele palme de-o parte și de alta a șoldurilor (cât mai jos).

Rostește o afirmație precum:

“Imi manifest acum intenția de a mă conecta cu chakra rădăcină. Mă ancorez acum în energia pământului și mă simt în siguranță în ceea ce privește existența mea în această lume. Mă eliberez acum de orice teamă asociată cu nesiguranța legată de această viață. Solicit să fiu sprijinit în credința mea că toate nevoile mele primare din această viață îmi vor fi satisfăcute și că voi rămâne conectat într-o manieră sănătoasă cu familia mea și cu conștiința tribală (comunității), astfel încât să mă pot lăsa liber în voia valurilor vieții. așa să fie”.

 

Alte recomandari

 

Consumă mai multă rădăcinoase; acestea te vor ajuta să te centrezi în energia pământului.

Fa-ti timp pentru diferite activități care presupun să mergi cu picioarele goale pe sol, pe pământ sau pe nisip.

Petrece mai mult timp în natură.

Creează vase de lut ( această metodă te va ajuta să îți dinamizezi inclusiv chakra plexului sacral).

Calca apăsat ( tropăit), chiar dacă te afli în interiorul unei clădiri, pentru a te conecta mai bine cu energia pământului.

Repetă sunetul mantrei sămânță aceste ceakre”LAM”