Chakre

heading_title

Chakrele sunt vortexurile circulare ale energiei care sunt plasate în șapte puncte diferite pe coloana vertebrală și toate cele șapte chakre sunt conectate la diferitele organe și glande din corp. Aceste chakre sunt responsabile de energiei vieții, care este cunoscută și sub numele de Qi sau Praana. Ori de câte ori o chakră este perturbată sau inchisă, energia vieții este blocată, ceea ce duce la apariția unor afecțiuni mentale și de sănătate. Atunci când echilibrul armonios al celor șapte chakre este perturbat sau deteriorat, poate provoca mai multe probleme în viața noastră, inclusiv sănătatea noastră fizică, sănătatea emoțională și starea noastră mentală.

Chakrele blocate pot afecta energia vitala, chakrele sunt vortexurile circulare ale energiei care sunt plasate în șapte puncte diferite pe coloana vertebrală și toate cele șapte chakre sunt conectate la diferitele organe și glande din corp. Activarea Chakrelor iti imbunatateste calitatea vietii. Aceste chakre sunt responsabile pentru energia vitala, care este cunoscută și sub numele de Qi sau Praana. Deschiderea Chakrelor va aduce in viata ta un echilibru armonios intre corp, minte si suflet.

 

Ce sunt chakrele?

 

Cuvântul chakra înseamnă literalmente „roată” în sanscrită și simbolizează fluxul de energie din corpul nostru. Cele 7 chakre prezente în corp sunt de fapt centre de energie și sunt cunoscute pentru a regla emoțiile.

Atunci cand chakrele nu mai sunt sincronizate, ele vă pot afecta negativ sănătatea fizică, mentală și spirituală. Fiecare dintre chakre este asociată cu o anumită parte a corpului și funcționarea corectă a acesteia.

 

Care este locația chakrelor?

 

Este important să conștientizați cele 7 chakre prezente în corp, deoarece acestea vor ajuta la detectarea oricăror probleme adânc înrădăcinate în corp înainte ca acestea să iasă la suprafață.

Localizarea și analizarea chakrelor pot ajuta la vindecarea rănilor emoționale și fizice vechi. Iată o privire asupra localizării celor 7 chakre din corpul nostru și a funcțiilor lor:

 

1. Chakra rădăcinii

Chakra rădăcinii este prima chakră a corpului și este situată la baza coloanei vertebrale. Rolul său este de a vă conecta mintea, corpul și sufletul cu Pământul. Această chakră este feminină prin natură și ne dă senzația de a fi aproape de pământ. Se știe că ne ține la pământ și conectați cu energia pământului.

Culoarea chakrei: Roșu

 

2. Chakra sacrală

Sacralul este situat chiar sub buric - la trei centimetri sub buric. Această chakră este asociată cu sistemul limfatic și este responsabilă pentru exprimarea emoțiilor.

Culoarea chakrei: portocaliu

 

3. Chakra plexului solar

A treia chakră este situată în spatele regiunii navale sub cutia toracică. Este asociat cu încrederea în sine, auto-disciplină și înțelepciune. Această chakră este, de asemenea, responsabilă pentru „sentimentul intestinal”. Pentru cei neinițiați, sentimentul intestinal devine un indiciu despre ceva care nu este potrivit pentru dvs.

Culoarea chakrei: Galben


4. Chakra inimii

A patra chakra este cunoscută sub numele de chakra inimii și este asociată cu dragostea și compasiunea.

Acesta este situat în centrul pieptului și nu acolo unde se află organul propriu-zis. Această chakră este responsabilă pentru vindecarea emoțională și sănătatea mintală sănătoasă.

Culoarea chakrei: Verde

 

5. Chakra gâtului

Această chakră este asociată cu exprimarea expresiilor voastre și cu creativitatea. Chakra gâtului este situată chiar deasupra inimii și este responsabilă pentru exprimarea adevărului și împărtășirea părerii tale cu ceilalți.

Culoarea chakrei: Albastru

 

6. Chakra celui de-al treilea ochi

A șasea chakră este Chakra celui de-al treilea ochi, care se traduce vag în „dincolo de înțelepciune”. Această chakră este responsabilă pentru obținerea de informații despre tine și dincolo de lumea materialistă. Este situate un pic mai sus, între sprâncene.

Culoarea chakrei: Indigo

 

7. Chakra coroanei

Se știe că a șaptea chakră este responsabilă de legătura directă cu divinul și energia conștientă. Această chakră este situată în partea de sus a capului și este asociată cu conceptul budist de a realiza nirvana. Încercarea de a echilibra această chakră vă va ajuta să obțineți o perspectivă asupra dvs. și să vă echilibrați celelalte chakre.

Culoarea chakrei: Violet

 

A Opta Chakră guvernează centrul energetic al Iubirii Divine, al compasiunii spirituale și altruismului spiritual, reziduul karmic și activează abilitățile spirituale cuprinse în Chakra Coroana.

 

A Noua Chakră este cea care guvernează matricea Sufletului (abilitățile și capabilitățile totale individuale acumulate în toate viețile trecute).

 

A Zecea Chakră guvernează Creativitatea Divină, sincronicitatea vieții, fuzionarea masculinului cu femininul și deblocarea competențelor cuprinse în cea de-a Noua Chakră.

 

A Unsprezecea Chakră guvernează calea spre Suflet, abilitatea individului de a dobândi competențe spirituale avansate (călătorii dincolo de limitele timpului și spațiului, teleportare, bilocare, precipitarea instantanee a gândurilor, telekinezia în unele cazuri).

 

A Douăsprezecea Chakră este legătura cu nivelul Monadic al Divinității (Dumnezeirea), abilități spirituale avansate, ascensiune, legătura cu cosmosul și dincolo

 

Cristale specifice Chakrelor

Chakra Radacina – Turmalina Neagra, Onix, Obisdian Negru, Jasp Rosu, Hematit, Cuart Fumuriu, Granat, Shungit sau orice piatra semi-pretioasa neagra sau rosie.

Chakra Sacrala –  Carneol, Piatra Soarelui, Calcit Portocaliu, Selenit Portocaliu, Cuart Portocaliu, Aventurin Portocaliu sau orice piatra semi-pretioasa portocalie.

Chakra Plexului Solar – Citrin, Ochi de Tigru, Calcit Galben, Apatit Auriu, Pirita sau orice piatra semi-pretioasa galbena.

Chakra Inimii – Cuart Roz, Aventurin, Turmalina Verde, Amazonit, Rodocrozit, Rodonit, Malachit, Unakit, Moldavit sau orice piatra-semipretioasa roz sau verde.

Chakra Gatului – Lapis Lazuli, Angelit, Turcoaz, Kyanit, Topaz, Celestit sau orice piatra semi-pretioasa albastra.

Chakra Al Treilea Ochi – Ametist, Safir, Iolit sau orice piatra mov inchis sau albastru inchis.

Chakra Coroana – Cuart, Selenit, Piatra Lunii, Labradorit sau orice piatra semi-pretioasa alba, transparenta.