Blog

Ce este vibratia personala?

Ce este vibratia personala?

Vibratia personala este energia combinata a trupului fizic, a starii emotionale si a caracterului eteric al constiintei intuitive. Atunci cand aceasta sinteza este una armonioasa, se creeaza o frecventa reala si plina de liniste, asemenea unei piese muzicale compuse cu maiestrie. Cu toate acestea, daca unul dintre elementele implicate este dezechilibrat, vibratiile ajung sa fie disonante sau in dezacord. O persoana sensibila poate spune cand o alta este tulburata, resimtind de obicei acest lucru in piept, in inima sau in stomac. O asemenea constientizare ii poate alerta pe parinti, ajutandu-i sa perceapa o problema indrumandu-i astfel sa faca pasii necesari pentru a-si ajuta copiii sa isi redobandeasca echilibrul interior.

Fiecare dintre noi avem o vibratie specifica.

Cu totii avem anumite vibratii personale, unice, la fel ca amprentele sau sunetul vocii. Tiparele noastre de energie transmit totul, in ceea ce ne priveste, din punct de vedere fizic, emotional si intuitiv. Ele indica faptul ca suntem puternici sau slabi, fericiti sau tristi, bolnavi sau sanatosi, cu picioarele pe pamant sau nu, concentrati sau visatori.Mai mult, ne arata daca suntem constienti sau nu de ceea ce ni se intampla.

A constientiza propriile vibratii inseamna a invata sa observam si sa reactionam la energiile subtile ale fiintei noastre. Aceasta constientizare isi are originea in adancul sufletului, iar daca vrei sa o amplifici, este nevoie de sensibilitate, efort si atentie. Cu toate acestea nu este cu nimic diferit  fata de situatia in care o invata invata sa aprecieze muzica, dar care pentru o ureche neformata este doar o stare placuta de sunete. Insa, pe masura ce se concentreaza mai mult, isi poate intari perceptiile, incepand astfel sa discearna instrumentele individuale care se combina pentru a crea o asemenea frumusete.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti indepartezi atentia de la minte si de la lumea gandurilor si a cuvintelor si sa pui accentul pe suflet si pe sentimente. Nu este vorba despre o conexiune intelectuala, ci de una intuitiva. Iti poti descoperi si tu aceasta abilitate interioara de a te conecta la propriile vibratii, inclusiv la cele ale membrilor familiei. Privste in adancul sufletului si intreaba-te daca totul este in regula cu ele. Uita-te la fiecare persoana in parte cu ochii inimii si asculta manifestandu-si compasiunea observandu-le miscarile, tonul vocii si vibratiile. Nu uita ca este un proces foarte subtil si evita ca asteptarile pe care le ai – si anume ca vei descoperi sentimente extrem de outernice – sa nege ceea ce experimentezi de fapt. In timp, dupa ce vei exersa de mai multe ori, vei putea surprinde din ce in ce mai multe aspecte, in special daca stii incotro te indrepti si esti constient de propria energie.

De asemenea, poti percepe si mai mult vibratiile unei persoane, observand in mod constient tot ceea ce se poate atunci cand esti in preajma ei – cu alte cuvinte, sa acorzi atentie sentimentelor pe care le emana, indiferent ca este vorba despre calm, liniste, agitatie, spaima, sanatate, boala, putere sau slabiciune.Poti simti si tiparele de energie ale propriilor copii cand ii legeni in brate, cand ii masezipe spate sau cand ii tii de mana si le asculti vocile sau bataile inimii. Toate aceste activitati care formeaza ceea ce numim o legatura inseamna de fapt sa ne familiarizam cu vibratiile persoanei respective.

Fiindca vibratia personala este compusa din energie fizica, emotionala si intuitiva poate fi adusa la suprafata de mai multe lucruri, printre care si problemele de sanatate, stres, epuizare sau o alimentatie necorespunzatoare: zahar, alcool si droguri in exces, supararea, furia sau mania ori oamenii negativi care ne seaca de puteri si ne afecteaza extrem de mult. Asa cum un muzician sensibil poate identifica o „nota distonanta”, parintii care constientizeaza tot ceea ce se intampla si isi asculta inima vor observa cand vibratiile propriilor copii sunt nefiresti. De obicei, totul incepe cu o schimbare foarte subtila, pe care de cele mai multe ori, parintii aleg sa o ignore, asteptand dovezi mai concrete care sa le arate ca lucrurile nu sunt in regula. Cu toate acestea, daca am incepe sa acordam atentie intuitiei atunci cand vine vorba despre copiiinostri, multe problem ar putea fi remediate inainte sa scape de sub control.

Ai incredere in ceea ce iti spune inima.

Folosirea unui al saselea simt inseamna sa te simti la fel de confortabil cu dimensiunea ta nonfizica si cu cea fizica. Inseamna sa poti simti si recunoste propriile vibratii, la fel de repede cum vezi lumina semaforului sau semnele de circulatie. In momentul in care esti constient de vibratiile personale ale celor din jurul tau, vei fi alertat de fiecare data cand ceva nu este in regula. Simpla lor recunoastere nu va restabili insa echilibrul. Doar atunci cand ai incredere in ceea ce iti spune inima, cand reactionezi la semnalele aferente si actionezi pornind de la instictele pe care le ai, intuitia ta va incepe sa dea roade, iar tu si cei dragi sa aveti doar de castigat.Trebuie sa stii ca le poti simti campurile energetice invizibile si sa onorezi pur si simplu aceste sentimente, fara sa le pui sub semnul intrebarii.

Cele 12 Chakre

Cele 12 Chakre

Avem motive întemeiate să ne concentrăm asupra celor 7 chakre principale, deoarece aceste regiuni energetice ne leagă de tărâmul fizic, pământesc. Extinzându-se de-a lungul coloanei vertebrale de la baza pelviană până la vârful capului, aceste 7 chakre lucrează pentru a ne menține în echilibru pe Pământ.

Prin intermediul lor, creștem în relațiile noastre cu ceilalți, precum și cu universul spiritual, dar universul ne rezervă mult mai mult. Putem începe să ne înțelegem locul într-un context mai eteric accesând toate chakrele principale din corp, nu doar cele 7 despre care vorbesc majoritatea oamenilor.

Numărul chakrelor începe de la 0, Chakra Stelei Pământului, care este simbolică pentru originea noastră pământească din neant.

Cele 12 Chakre sunt:

0. CHAKRA STEAUA PĂMÂNTULUI

Cristal Energetic: Blood Stone

Începând cu 0, Chakra Steaua Pământului poate fi imaginată ca un punct îngropat la cativa metri sub pământ de care suntem legați în orice moment. Energia Chakrei Staua Pământului poate părea mai stagnantă decât celelalte, dar are de fapt o forță de hrănire a vieții care ne leagă de miezul Pământului.

Gândiți-vă ca la un cordon ombilical deoarece suntem hrăniți de energia pământului prin intermediul acestui cordon. Ca un bebeluș într-un pântec, care crește inconștient și devine o formă umană, Chakra noastră Stelară a Pământului este spațiul care ne dă forma Mamei Pământ.

1. CHAKRA RADACINA

Cristal Energetic: Jasp Rosu

Mutarea în chakrele întruchipate fizic, Muladhara, Chakra Rădăcinii, cuprinde baza coloanei vertebrale și a regiunii pelvine. Reprezentată de culoarea roșie, servește drept conductă de la Chakra spirituală a stelei pământului în corpul fizic.

Chakra Rădăcină emană energie care impamanteaza in pământ, astfel încât să nu fim copleșiți de perspectivele spirituale la care ajungem cu toate chakrele. Ajută la transformarea forțelor spirituale puternice în frecvențe care se pot alinia în siguranță in corpurile noastre fizice.

2. CHAKRA SACRALĂ

Cristal Energetic: Calcit Portocaliu

Chakra Sacrală, Swadhisthana este situata în regiunea abdominală inferioară, inclusiv în uter, culoarea sa portocalie reprezintă creativitate și sexualitate. Pietre precum Carnelian și Calcitul Portocaliu acționează pentru a echilibra Chakra Sacrală, revigorând dorința noastră sexuală, în timp ce ne limitează pasiunile la un nivel sănătos.

Tărâmul său fizic al uterului și al sistemului reproductiv înseamnă că Chakra Sacrală susține crearea abundenței. De asemenea, ne permite să înțelegem plăcerea formei noastre fizice și să ne conectăm la forma fizică a altora.

3. PLEXUS SOLAR CHAKRA

Cristal Energetic: Citrin

Chakra Plexului Solar, cunoscută sub numele de Manipura, se află în centrul corpului, chiar sub coastele din jurul diafragmei și a abdomenului superior. Ca punct central al chakrelor fizice, este văzut ca un depozit de energie care ne fixează în momentul prezent.

Absoarbe frecvențele energetice si da putere prin sistemul de chakre. Chakra Plexului Solar poate lua energie pozitivă și negativă și, din aceasta, radiază puterea și personalitatea noastră individuală.

Cu energia stocată din trecut și pentru viitor, Chakra Plexului Solar ne aduce conștientizarea în prezent.

4. CHAKRA INIMII

Cristal Energetic: Aventurin Verde

Un alt nod central al chakrelor fizice, Chakra Inimii sau Anahata, rezonează clar din piept și inimă. Prin intermediul cristalelor verzi și roz precum Aventurina, Smaraldul și Cuarțul Trandafir, putem accesa Chakra Inimii pentru a ne înțelege mai bine emoțiile și a favoriza cu dragoste relațiile cu ceilalți. Dintre toate chakrele, Chakra Inimii se află la o răscruce unică între fizic și spiritual. Este un punct de acces în care energiile de împământare și energiile eterice se reunesc în corpul uman.

5. CHAKRA GATULUI

Cristal Energetic: Sodalit

Chakra Gâtului se numește Vishuddha. În zona gâtului și a maxilarului, Chakra gâtului canalizează energie pentru comunicare și exprimare. Acest nod albastru deschis ne ajută să ne articulăm clar adevărurile și valorile individuale.

Puterea Chakrei Gâtului este de a vorbi în afirmații despre ceea ce doriți și, afirmând astfel, începeți manifestarea împlinirii spirituale.

6. CHAKRA CELUI DE-AL TREILEA OCHI

Cristal Energetic: Ametist

Chakra Celui de-al Treilea Ochi, Ajna, are aura de culoare indigo, este situate in spațiul dintre ochi și include nasul, ochii și urechile.

Chakra celui de-al treilea ochi ne alimentează intuiția, cunoștințele și capacitatea psihică. Este un loc pentru noi pentru a procesa senzațiile purtate prin toate chakrele și gândurile noastre despre spiritualitate.

Prin Chakra celui de-al treilea ochi, realizăm pe deplin cum să ne purtăm credințele spirituale în lume.

7. CHAKRA DE COROANĂ

Cristal Energetic: Cuart Transparent

În partea de sus a coloanei noastre vertebrale la nivelul creierului se gaseste Chakra Coroana, numită Sahasrara, acționează similar cu Chakra Rădăcinii prin faptul că este o conductă către tărâmuri spirituale superioare. Este poarta de acces care permite prezenței noastre fizice să fie receptiva la mesajele divine. Această regiune violetă ne leagă visele și speranțele, astfel încât să putem vizualiza modul în care dorințele noastre ne aduc mai mult în linie cu universul mai mare. Chakra Coroana vă pregătește corpul pentru a accepta și procesa în siguranță energia cosmică.

8. CHAKRA STEAUA SUFLETULUI - Inregistrari Akasha

Cristal Energetic: Labradorit

Chakra Steaua Sufletului este un lucru pe care il doriti sa il simtit activ, deschis, deasupra capului. Dacă ridicați mâinile deasupra capului ca și cum ați ține un glob, acesta ar putea fi epicentrul Chakrei voastre a stelei sufletești, care este o aură de culoare verde spumă de mare.

Chakra Steaua Sufletului poate stoca cele mai multe date sau informații dintre toate chakrele. Conține înregistrările Akashice, care este trezoreria a tot ceea ce s-a întâmplat, se întâmplă și se va întâmpla în universul lucrurilor.

Dacă Chakra Coroanei este poarta noastră fizică către divin, Chakra Steaua Sufletului este portalul prin care corpul și energiile noastre spirituale se întâlnesc și trec într-o buclă infinită.

9. SPIRIT CHAKRA - Ne deschide accesul la taramul spiritelor

Cristal Energetic: Lapis Lazuli

Pe măsură ce ne deplasăm mai sus în chakrele spirituale, imaginați-vă fiecare tărâm succesiv extinzându-se pentru a-i cuprinde pe cei dinaintea sa și mai mult. Chakra Spirit deschide sufletul către lumea divină.

Ne permite să recunoaștem și să intrăm în tărâmurile spirituale în care se gasesc spirite, călăuze, îngeri sau alte forme universale.

10. CHAKRA UNIVERSALA - Integrarea completa a lumilor fizice si spirituale 

Cristal Energetic: Mangano-Calcit

În Chakra Universală, intrăm într-o aură de alb perlat. Aici înțelegem mai pe deplin modul în care interacționează lumile fizice și spirituale.

Începem să ne imaginăm și să captăm rolurile noastre în univers. Chemarea noastră spirituală devine mai clară și înțelegem cum să o împărtășim în lumea fizică.

11. CHAKRA GALACTICA - Abilitati Spirituale avansate

Cristal Energetic: Piatra Lunii (multicolora)

Chakra Galactică ne poate duce într-o altă lume. Reglarea în Chakra Galactică poate activa abilități spirituale avansate, cum ar fi teleportarea sau manifestarea spontană. Toate chakrele ne oferă instrumente și perspective pentru a ajunge la gândirea divină, dar deschiderea la Chakra Galactică deschide și mai multe puteri divine supranaturale.

Prin Chakra Galactică, putem comunica direct cu Divinul. Ajungem să jucăm un rol mai mare în alinierea tărâmului fizic cu energia creatoare a galaxiei spirituale.


12. CHAKRA DIVINA - Poarta catre Cosmos 

Cristal Energetic: Aventurin Galben

Ajungând la tărâmul final al acestor 12 chakre, deși în niciun caz „ultima” chakră, intrăm în aurul strălucitor al acestei chakre Divine, cunoscută altfel ca “Stellar Gateway Chakra”. Numele său reprezintă cu adevărat acest plan energetic. Accesarea Chakrei Divine deschide ușa către lumea divină. Sosirea noastră aici ne oferă cunoștințe spirituale pentru a-i îndruma pe alții de-a lungul călătoriei Chakrelor în afara celor 7 chakre fizice.

Afişare 1 - 2 din 12 (6 pagini)