Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

•    SpiritualBox.ro – este denumirea comerciala a SC CHAKRA BOX SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Str. Constantin Titel Petrescu nr. 6 Sector 6, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/822959/17.11.2022, cod unic de inregistrare fiscala 47193730.

Vanzator – SpiritualBox.ro

Cumparator – persoana fizica/persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o Comanda pe site-ul SpiritualBox.ro
Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre  SpiritualBox.ro (electronic, telefonic etc.).
Site – domeniul SpiritualBox.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.
Bunuri – orice produs, inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.
Continut:
• toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Document – prezentele Termene si Conditii.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun de catre SpiritualBox.ro cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
2.1 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2 Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de confirmare a primirii comenzii urmand ca vanzatorul sa se ocupe de livrarea comenzii primite.
2.3 Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.
2.4 Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul notificarii de expediere a comenzii.
2.5 Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind factura si certificatul de calitate si conformitate emise de catre vanzator pentru bunurile achizitionate.


3. POLITICA DE VANZARE ONLINE
3.1 Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client/cumparator.
Pentru motive justificate, SpiritualBox.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel site-ul SpiritualBox.ro. In oricare dintre aceste cazuri, clientul/cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al SpiritualBox.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
3.2 Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea „Contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3 SpiritualBox.ro poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.4 Toate tarifele aferente bunurilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
3.5 In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.
3.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.


4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.


5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
5.1 Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice si/sau text prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a SpiritualBox.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2 Clientului/cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de SpiritualBox.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al SpiritualBox.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al SpiritualBox.ro.
5.3 Orice continut la care clientul/cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SpiritualBox.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea SpiritualBox.ro cu referire la acel continut.
5.4 Clientul/cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.
5.5 In cazul in care SpiritualBox.ro confera clientului/cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul/cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea SpiritualBox.ro pentru respectivul client/cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6 Niciun continut transmis catre client sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SpiritualBox.ro si/sau al angajatului/prepusului SpiritualBox.ro care a mijlocit transferul de ontinut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
5.7 Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.


6. COMANDA
6.1 Clientul/cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda, efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. O data adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.
6.2 Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
6.3 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.
6.4 Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
6.4.1 neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.4.2 invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de SpiritualBox.ro in cazul platii online;
6.4.3 datele furnizate de catre client/cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte; 

Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

6.5 Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 10 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare, cu exceptia produselor care au fost personalizate cu caracteristicile solicitate de client/cumparator.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 10 zile de la:
– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat.
– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.
6.6 In cazul in care clientul/cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
6.6.1 pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
6.6.2 pentru comenzile achitate cu OP/ramburs/Transfer/Card bancar- prin virament bancar;
6.7 Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.
6.8 In cazul in care un bun comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 5 (cinci) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.


7. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETUR
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract bunurile confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;


8. CONFIDENTIALITATE
Incepand cu 25.05.2018 va fi aplicat Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. In acest sens, aici puteti citi actualizarile politicii noastre de confidentialitate in conformitate cu noile prevederi.
8.1  SpiritualBox.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.
8.2 Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.
8.3 Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului SpiritualBox.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
8.4 Prin inscrierea in baza de date a SpiritualBox.ro, clientul/cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai SpiritualBox.ro: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre cumparator si vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care SpiritualBox.ro poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor etc.


9. PUBLICITATE
9.1 Newsletterele SpiritualBox.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de SpiritualBox.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
9.2 In momentul in care, clientul plaseaza o comanda pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre vanzator in orice moment:
9.2.1 prin contactarea SpiritualBox.ro in acest sens.
9.2.2 prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la vanzator.
9.3 Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.


10. FACTURARE – PLATA
10.1 Preturile bunurilor afisate in cadrul site-ului SpiritualBox.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
10.2 Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
10.3 Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile prin e-mail, o data cu trimiterea bunului comandat.
10.4 Datele cardului de plata ale clientului/ utilizatorului/ cumparatorului nu vor fi accesibile SpiritualBox.ro si nici nu vor fi stocate de catre de SpiritualBox.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate clientul/ utilizatorul/ cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

10.5 Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele CHAKRA BOX.


11. LIVRAREA BUNURILOR
11.1 Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator.
11.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
11.3 Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor atat pe teritoriul Romaniei, cat si in Europa, in tarile ce sunt acoperite in grila de transport rutier al furnizorului de transport.


12. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).


13. RASPUNDERE
13.1 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
13.2 Prin plasarea comenzilor, clientul/utilizatorul/cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data plasarii comenzii.
13.3 Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre SpiritualBox.ro, acestia fiind opozabili clientilor/utilizatorilor/cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii.


14. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
14.1 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SpiritualBox.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
14.2 Scopul colectarii datelor este:
– informarea clientilor/cumparatorilor privind validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si sau serviciile achizitionate.
– trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS).
– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul clientului/cumparatorului.
14.3 Prin completarea datelor in formularul de comanda, cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SpiritualBox.ro si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 14.2.
14.4 Prin citirea documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
14.5. De asemenea, SpiritualBox.ro poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 14.2, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre, asigurători.
14.6 Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.


15. FORTA MAJORA
15.1 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
15.2 Daca in termen de 10 (zece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre SpiritualBox.ro si clienti/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

17. CONDITII DE RETURNARE

Produsele pot fi returnate intr-un interval de 10 zile de la data intrarii in posesie numai daca:

- au fost deteriorate in timpul transportului

- exista lipsa de satisfactie fata de produs (in caz ca aveti indoiala in privinta originalitatii produselor)

Produsul returnat trebuie sa contina ambalajele originale si sa nu aiba semne vizibile de folosinta. Rambursarea fondurilor se face in 10 zile de la primirea returului, prin aceeasi metoda folosita la plata (mandat postal pentru plata la livrare, sau rambursare pe card pentru plata prin card). Se returneaza doar valoarea produsului, fara taxele de transport.